Gemini, Singapur’un Para Otoritesi’nden büyük bir ödeme kurumu lisansı için prensipte onay aldı ve bu, APAC genişlemesi için önemli bir adım teşkil ediyor.
Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, Singapur’un Para Otoritesi’nden Büyük Ödeme Kurumu lisansı için prensipte onay aldığını duyurdu.
Borsa, 29 Ekim Salı günü yaptığı blog duyurusunda, bu onayın 2019 Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında başvurularını ilerlettiğini, ticaret platformunun sınır ötesi para transferi ve dijital ödeme token hizmetleri sunmasını sağlayarak Asya-Pasifik’teki uyum pozisyonunu güçlendirdiğini belirtti.
“Bu pazara olan sürekli taahhüdümüzün bir parçası olarak, MPI lisansını elde etmek için çalışmaya devam ediyoruz.”
Gemini
Son aşama, Gemini’nin sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak düzenleyici onay aldığı Fransa’nın Finansal Pazarlar Otoritesi’nden alınan Ocak onayını takip ediyor. Borsa, Fransa’da platformunu faaliyete geçirerek, kullanıcılara web ve mobil platformları aracılığıyla 70’ten fazla kripto para ticaretine erişim sağladı ve gelişmiş ActiveTrader seçeneğini sundu.
Gemini, Kanada’daki düzenlemelerin sıkılaşmasıyla Asya’ya yöneliyor
Gemini’nin Avrupa ve Asya’daki genişlemesi, borsanın diğer bölgelerdeki düzenleyici engelleri aşmaya çalışırken gelişiyor. Bu ayın başlarında, ABD merkezli platform Kanada’dan ayrıldı; büyüme için bir zamanlar “hayati” olarak adlandırdığı bu pazardan çekilmiş oldu. Sıkılaşan düzenleyici talepler, Gemini ve Binance, OKX ve dYdX gibi diğer borsaların Kanada’dan ayrılmasına neden oldu. Gemini, daha önceki uyum çabaları doğrultusunda, Kanadalı kullanıcılara 31 Aralık’a kadar fonlarını çekmeleri gerektiğini bildirdi; bu çabalar arasında Nisan 2023’te Kanada Menkul Kıymetler İdareleri ile ön kayıt işlemi yapmak da vardı.
Nisan ayında, Kanada hükümeti 2026’da yürürlüğe girecek yeni bir Kripto Varlık Raporlama Çerçevesi de tanıttı; bu çerçeve, borsalar, aracılar ve ATM operatörleri dahil tüm kripto hizmet sağlayıcılarının yıllık olarak detaylı işlem verilerini raporlamasını zorunlu kılacak.